Joulumaa


Helenalta (Milka Ahlroth) lähti sitten mies nuoremman matkaan. Joulu tulee, hiljaista on ja mikään ei ole niin kuin ennen. Exällä (Tommi Korpela) sentään menee kivasti uuden naisen kanssa. Paras ystävä Ulli (Mari Rantasila) houkuttelee Helenan ainoaan joulukohteeseen, mihin heillä on varaa ja missä vielä on tilaa. Luvassa on vanhanajan joulu maalla – naisten kesken.

Joulua luomutilalla isännöivät nuoret tilanhoidolliset ummikot, Tuure (Eero Ritala) ja Unna (Anna Paavilainen), joille maatilamajoituskin on uusi yhteisöllinen mahdollisuus. Siitä voi myös saada rahaa, jota tosiaan tarvitaan täydentämään tolkuttoman vaikeaksi osoittautunutta maanviljelyä ja lampaidenhoitoa. Nuoripari elää urheasti unelmaansa röttelössä, vaikka ekologinen elämäntapa, oikeiden valintojen tekeminen ja lapsentahtinen kasvatusideaali 5-vuotiaan Malva-tyttären kanssa alkavat totisesti koetella niin ihanteita kuin parisuhdettakin.

Maatilalle tulee vielä yksi vieras (Martti Suosalo). Joulun edetessä niin vieraiden kuin isäntäpariskunnankin elämä ottaa yllättäen aivan uuden suunnan. Useitakin.

Maatilan joulu on poikkeustila, jossa pieni porukka hitsautuu tiiviiksi miniyhteisöksi. Lopulta kaikki on sekaisin ja joulumaan naiset joutuvat elämän suurten kysymysten äärelle.

Käsikirjoitus ja ohjaus:

Inari Niemi

Päärooleissa:

Milka Ahlroth
Mari Rantasila
Martti Suosalo
Eero Ritala
Anna Paavilainen
Tommi Korpela

Tuottaja:

Miia Haavisto

Kuvaus:

Sari Aaltonen

Leikkaus:

Hanna Kuirinlahti

Pukusuunnittelu:

Sari Suominen

Lavastus:

Heini Erving

Maskeeraussuunnittelu:

Hanna Minkkinen

Äänisuunnittelu:

Mikko Mäkelä
Tuomas Klaavo

Musiikki:

Joel Melasniemi

Ensi-ilta:

1.12.2017