Napapiirin sankaritJannelta (Jussi Vatanen) ei onnistu oikein mikään. Kun avovaimo Inari (Pamela Tola) lähettää miehen ostamaan halpaa digiboksia, nekin rahat tulee juotua Kapun (Jasper Pääkkönen) ja Räihäsen (Timo Lavikainen) kanssa. Inarin mitta tulee täyteen, ja hän uhkaa muuttaa siltä seisomalta etelään. Janne säikähtää ja lupaa hankkia Inarille aamuun mennessä digiboksin.

Janne ystävineen heittäytyy mahdottomalta tuntuvaan seikkailuun. On hankittava rahaa bensaan ja digiboksiin sekä löydettävä kairan keskeltä kodinkoneliike, joka myisi kohtuuhintaisen perusboksin keskellä yötä. Yön aikana kaverukset joutuvat pistämään kaikkensa peliin yhden sähkölaitteen ja ennen kaikkea Jannen onnen eteen. Matkalla on monta muuttujaa aina tappajalesboista ja poliisiratsioista Inarin ex-poikaystävään Pikku-Mikkoon (Kari Ketonen) asti. Satoja kilometrejä ajettuaan, paleltuaan, tapeltuaan ja menetettyään useita autonovia he vihdoin, kukin tavallaan, löytävät jotain olennaista. Mutta riittääkö se Jannen parisuhteen pelastamiseen?

Ohjaaja Dome Karukosken (s. 1976) neljäs elokuva Napapiirin sankarit on seikkailukomedia ja romanttinen road movie halki Lapin ja suomalaisen miehen sielunmaiseman.


Ohjaaja:

Dome Karukoski

 

Käsikirjoittaja:

Pekko Pesonen

 

Tuottaja:

Aleksi Bardy

 

Päärooleissa:

Jussi Vatanen, Jasper Pääkkönen, Timo Lavikainen, Pamela Tola, Kari Ketonen, Miia Nuutila

 

Kuvaaja:

Pini Hellstedt

 

Lavastaja:

Pirjo Rossi

 

Pukusuunnittelija:

Anna Vilppunen

 

Maskeeraaja:

Kata Launonen

 

Äänisuunnittelija:

Christian Holm, Niklas Skarp

 

Säveltäjä:

Lance Hogan

 

Leikkaaja:

Harri Ylönen

 

Ensi-ilta:

15.10.2010

Traileri:

https://www.youtube.com/watch?v=v1DdyCIj9uQ

Festivaalit:

Toronto International Film Festival, Canada, Screening on Contemporary World Cinema; Official Selection 2010